Aquest projecte neix arrel del conflicte armat que ve patint la regió del Pais Dogó de Mali des de l’any 2012 i que s’ha anat intensificant des de llavors deixant una estela de destrucció, mort i desplaçaments de mares i infants que ha desembocat en una enorme crisi humanitària.


              


Gràcies a l’iniciativa de l’Association Jan Dènè du Pays Dogon i mitjantçant aquest projecte arribam a 80 famílies desplaçades, que representen unes 800 persones. Els seus pobles de procedència així com les seves vivendes han estat saquejades i cremades, fet que els va obligar a despalçar-se a ciutats properes com Documbo i Bandiagara per cercar refugi i assistència.  Des de l'any 2019 l'associació Pa i Mel intervé amb aquestes famílies desplaçades sense recursos, sense sostre, que sobreviuen de la mendicitat. L'objectiu és que recuperin unes rutines i una vida digna que els permeti tornar a projectar-se en el futur i reduïr la situació traumàtica i d'angoixa del dia a dia per la subsistència. 


QUÈ FEM?

  • subministrament aliments i productes d'higiene
  • creació de dos camps de desplaçats amb tendes de campaña per aquelles famílies que vivien al carrer
  • creació d'un hort comunitari per a què puguin cultivar
  • hem aconseguit que 250 infants tornin a l'escola finançant el material escolar i sensibilitzant a les famílies.
  • donació d'una cabra per família per a què en puguin fer cria i alhora puguin disposar de llet pels infants. 
  • al 2022  estem duent a terme formacions a les dones per a què puguin desenvolupar un ofici que els generi ingressos. Cadascuna rebrà l'equipament necessari i disposarà d'un local per treballar.


Les pròpies famílies han estat part activa en el procés d’elaboració del projecte amb el suport de l’equip tècnic encarregat de l'execució del projecte (l'asssociació Jan Dené), l’Ajuntament i el servei de desenvolupament local de Documbo. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario